Mestre Kiura

Capoeira är en brasiliansk konstform som kombinerar sparkar, försvar, akrobatik och dans i en cirkel tillsammans med capoeira musik och sina vänner som klappar i takt till musiken. Afrikanska slavarna som ofrivilligt kom till brasilien , utvecklade denna stridsform för att träna för frigörelse från förtryckarna som hade fört dom till brasilien och utsatte dom för en brutalitet vi inte ens kan föreställa oss.
Kontinuerlig träning i capoeira får dig till ett bättre självförtroende, din kroppskontroll ökar, din rytmkänsla blir tydligare och framför allt är det en fysisk träning där din hälsa förbättras ganska så omgående. Capoeira är svårt att förklara i text och i ord så därför måste du komma och prova så att du får en känsla av vad capoeira är!
Capoeira Club Cultura Brasileira har varit verksam i Stockholm sedan 2008. Mestre Kiura startade denna förening med ett enda budskap: Capoeira är för alla. Han har idag grupper i alla samhällsklasser, med eller utan funktionshinder och hans yngsta elev är 3 år och den äldsta är över 80 år! Mestre Kiura har utövat denna kampkonst i närmare 30 år och största delen av hans liv har han tränat i sin hemstad Rio De Janeiro. Mestre Kiura är en ödmjuk Mästare med en erfarenhet utöver det vanliga och därför är hans klasser fulla av dynamik, svett och upprepningar, musik och sång samt att ingen klass är den andra lik 🙂 . Under åren har han spridit sin kampkonst i fler länder och är även verksam i Kroatien & Tanzania. Mestre Kiura hälsar er välkomna!